Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Μη καταβολή αποζημιώσεων λόγω συνταξιοδότησης σε πρώην εργαζόμενους της ΕΛΒΟ


Ερώτηση

Θέμα: Μη καταβολή αποζημιώσεων λόγω συνταξιοδότησης σε πρώην εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

Σε 250 και πλέον συνταξιούχους πρώην εργαζομένους της ΕΛΒΟ, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν σταδιακά από το 2010 έως και σήμερα, εκκρεμεί η αποπληρωμή της νόμιμης αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης.

Με την αποχώρησή τους από την εταιρεία λόγω συνταξιοδότησης αποδέχθηκαν την καταβολή της αποζημίωσης σε δίμηνες δόσεις, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Στη συμφωνία αυτή η εταιρεία ανταποκρίθηκε μερικώς, έως ότου έπαψε οριστικά την εφαρμογή της με αποτέλεσμα να οφείλεται σε όλους αυτούς το μεγαλύτερο ή το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης.

Με την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014 η ΕΛΒΟ τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία και με την τροπολογία του 4244/2014 άρθρο 6 παραγρ. 2, επιχορηγήθηκε αρχικά με 14 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια μέχρι σήμερα επιχορηγείται συνεχώς, για τις λειτουργικές της ανάγκες (μισθοδοσίες, αποζημίωση εκκαθαριστή κλπ.).

Να σημειωθεί πως το σύνολο των πρώην εργαζομένων και νυν συνταξιούχων έχουν δικαστικές αποφάσεις ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και άνω, οι οποίες όμως δεν εκτελούνται επειδή η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η αποπληρωμή της νόμιμης αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης των προαναφερόμενων πρώην εργαζομένων της ΕΛΒΟ;

Οι βουλευτές

Γιάννης Δελής

Λεωνίδας Στολτίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου