Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Καταστολή και τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν!

Οι ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ και οι ΟΒ Νέας Σμύρνης της ΚΝΕ βρίσκονταν στη πλατεία της πόλης και διακινούσαν πλατιά την ανακοίνωση της ΤΕ Νοτίου Τομέα του ΚΚΕ με τίτλο «Καταστολή και Τρομοκρατία δε μας φοβίζουν! Δυναμώνουν τον αγώνα μας!».

«Την προηγούμενη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση ενός λαού που πασχίζει να βγει όρθιος από την πανδημία! Δικαίως η οργή των κατοίκων ξεχείλισε μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν εναντιώθηκε στην τρομοκράτηση των οικογενειών. Όπως περπατήσαμε και συναντηθήκαμε χιλιάδες κάτοικοι στα δρομάκια της Νέας Σμύρνης,  μπορούμε άφοβα και ενωμένοι στο δρόμο της "οργανωμένης απειθαρχίας" να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας και για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοιράζεται στο λαό της πόλης.

Μαζική και με παλμό η συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή 


Μαζική, με ζωντάνια, παλμό και έντονο το στίγμα της νεολαίας, συγκέντρωση Σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή και τα σχέδια της κυβέρνησης. Βίντεο

«Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», «Με λίγους γιατρούς δεν βγαίνει πανδημία, μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία», «Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια», «Η καταστολή δεν θα περάσει, η πάλη των μαθητών θα τη σπάσει», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό που έδιναν τον «τόνο» στη συγκέντρωση και την πορεία.

«Εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, είναι η απάντηση στην καταστολή», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές στην πορεία στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας. Οι γειτονιές απ' όπου πέρασε η διαδήλωση υποδέχτηκαν με θέρμη και χειροκροτήματα τους διαδηλωτές, «αγκαλιάζοντας» τα συνθήματα της πορείας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία, όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των Σωματείων, καθώς και από μαθητές εκλεγμένους σε 15μελή και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας. 

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17 Μάρτη, στα συλλαλητήρια των Σωματείων και Ομοσπονδιών για την υγεία και τα δικαιώματα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», η Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μαθητές εκλεγμένοι στα 15μελή και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου, η Ένωση ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νέας Ιωνίας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου