Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Καταγγελία για τον πρύτανη του αστυνομοκρατούμενου ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς


Πολλά ερωτηματικά εγείρει η καταγγελία ότι ο πρύτανης των ΜΑΤ του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου εμβολιάστηκε εκτός σειράς, παρακάπτοντας παθολόγους του ΕΣΥ.

Σε χθεσινό του δημοσίευμα το documentonews.gr αναφέρει ότι ο πρύτανης φέρεται να έχει εμβολιαστεί στις 11 Ιανουαρίου 2021, με την καρτέλα εμβολιασμού του να αναφέρει «παθολόγος». Μόνο που ο – εκλεκτός της κυβέρνησης – πρύτανης καθηγητής Κτηνιατρικής και όχι της Ιατρικής Σχολής.

Όπως αναφέρει το δημοσιεύμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο – και η οποία έχει καταγραφεί – ο πρύτανης αρνήθηκε οτι έχει εμβολιαστεί. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Σχετικά με καταγγελία που συνοδεύεται και με φωτογραφία και αφορά τον Νικόλαο Παπαϊωάννου του Γεωργίου, εμβολιάστηκε στο Γεννηματά στις 11 Ιανουαρίου και δεν ξέρω εάν πρόκειται για συνωνυμία ή εάν είστε εσείς;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου

« Η μητέρα σας λέγεται Μαρία;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Όχι, όχι», απάντησε ξανά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Διαψεύδει ο πρύτανης αλλά… παραδέχεται ότι εμβολιάστηκε

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Παπαϊωάννου ισχυρίζεται ότι πράγματι εμβολιάστηκε επειδή συμπεριελήφθη στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορονοϊού Covid-19, καθώς είναι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Τίθενται ωστόσο ορισμένα ερωτήματα:

Για ποιον λόγο να πει ψέματα ο κ. πρύτανης στην επικοινωνία του με την δημοσιογράφο του documentonews; Γιατί επιχείρησε να παραπλανήσει την δημοσιογραφική έρευνα αφού, όπως ισχυρίζεται, έγιναν όλα νόμιμα και με την προβλεπόμενη διαδικασία;

Γιατί στην καρτέλα εμβολιασμου του αναγράφεται ως «παθολόγος» και όχι με την πραγματική του ιδιότητα ως καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ;

Γιατί συμπεριελήφθη για εμβολιασμό ως επικεφαλής του «ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2», δεδομένου ότι τα καθήκοντα του επικεφαλής είναι η ανάλυση δεδομένων και στοιχείων για τον Covid-19 σε ένα γραφείο, με χρήση υπολογιστών και εγγράφων; Απο τι κινδύνευε να κολλήσει;

Ο πρύτανης του ΑΠΘ – ο ίδιος πρύτανης που κάνει πλάτες στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, καλεί τα ΜΑΤ και μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη – οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Με τις πράξεις του έχει ήδη λερώσει ανεξίτιλα τον θεσμό της πρυτανείας. Ειδάλλως, αν έχει έστω και ψίγματα αξιοπρέπειας, να παραιτηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου