Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Κάλεσμα συμπόρευσης με εργαζόμενους, επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες στις τουριστικές περιοχές

 


ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Φυλλάδιο για τον Τουρισμό κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε όλες και όλους τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, στους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιο αναφέρεται πως «οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στον Τουρισμό όχι μόνο δεν είδαν ποτέ τα "κοινά οφέλη" από τα εκατομμύρια των τουριστών και τα δισεκατομμύρια των εισπράξεων του κλάδου, αλλά πληρώνουν πανάκριβα τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το "τουριστικό θαύμα" που διαμορφώθηκε στις γαλέρες των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι tour operators, οι αεροπορικές εταιρείες, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Η συλλογική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η κοινή δράση όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση και να υπάρξουν νέες κατακτήσεις.

Οι αφίξεις αυξάνονται κάθε χρόνο, αλλά οι μισθοί είναι στο... 2007!

(...) Η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων δείχνουν ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά των μεγαλοξενοδόχων και των τουριστικών και επισιτιστικών μονοπωλίων».

Το ΚΚΕ σημειώνει πως «για να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα, επίκαιρη και αναγκαία προοπτική που δίνει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα νησιά σε συσπείρωση με το ΚΚΕ και αγωνιστική συμπόρευση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, σε κάθε νησί σε όλη την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη ανάγκη, καθολικό λαϊκό δικαίωμα που έχει άμεση σχέση με την αναπλήρωση της εργατικής δύναμης και όχι εμπόρευμα.

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τον τουρισμό και την αναψυχή ως αναπόσπαστο στοιχείο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, της σοσιαλιστικής οικονομίας, στην οποία οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η αναψυχή και η ξεκούραση θα αποτελούν κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Θα απολαμβάνουν τις ομορφιές όλης της χώρας με σύγχρονες υποδομές, που τώρα αδυνατούν σε ένα μεγάλο ποσοστό, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ο τουρισμός θα γίνει δικαίωμα και γέφυρα πραγματικής φιλίας, γνωριμίας και συνεργασίας των λαών».

 Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο σε μορφή PDF.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου