Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν ξεχνούν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του Οργανισμού


 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ,κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα παρουσιάστηκε με κοντή μνήμη και μίλησε για τα προβλήματα του σήμερα, αγνοώντας τις διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών, ειδικά στην Θεσσαλονίκη.

 Δεν είπε κουβέντα για την αιτία του κακού, την πολιτική της “απελευθέρωσης των μεταφορών” που διαχρονικά έχει υπηρετήσει από όλα τα πόστα. Ξέχασε ότι έχει ψηφίσει με τα δύο χέρια κάθε αντιδραστική κατεύθυνση της ΕΕ και κύρια την οδηγία 1370/2007 που αποτελεί το βασικό πυλώνα όλων των εξελίξεων στον ΟΑΣΘ τις τελευταίες δεκαετίες. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους για τη πορεία του ΟΑΣΘ με την πολιτική που υλοποίησε, ενώ έχει ευθύνες και για τις μεγάλες μισθολογικές απώλειες του προσωπικού, με τους μνημονιακούς νόμους που έφερε και ψήφισε στη Βουλή μέσω των κυβερνήσεων που συμμετείχε.

Σήμερα που η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και αφού οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη οργανώνοντας τους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν και ακόμα αποδέχονται, θυμήθηκαν να δείξουν υποκριτικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του ΟΑΣΘ.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης όμως δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο σημερινό χάλι. Δεν χωράνε αυταπάτες για νέους επίδοξους σωτήρες που τάζουν λύσεις χωρίς ρήξη με την ευρωενωσιακή πολιτική, όσο δηλαδή οι μεταφορές αντιμετωπίζονται ως πεδίο κερδοφορίας για λίγους και εκλεκτούς. Εργαζόμενοι και επιβάτες έχουν φάει με το κουτάλι τις συνέπειες τόσο της ιδιωτικοποίησης όσο και του δήθεν κρατικού φορέα που υπακούει στους νόμους της αγοράς και της απελευθέρωσης. Είναι όλοι τους δρόμοι δοκιμασμένοι και χρεωκοπημένοι.

Σήμερα είναι πιο ορατό από ποτέ ότι μόνη διέξοδος είναι η κοινή πάλη εργαζόμενων και επιβατών για ΜΜΜ κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για ουσιαστική αναβάθμιση των συγκοινωνιών της πόλης με περισσότερα λεωφορεία, συχνότερα δρομολόγια, νέες γραμμές εξυπηρέτησης του λαού, για ανανέωση του στόλου, προσλήψεις σε προσωπικό, για διασφάλιση συνθηκών εργασίας με ασφάλεια για οδηγούς και επιβάτες, για εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα. Οι σημερινοί αγώνες των εργαζόμενων για υπογραφή ΣΣΕ για να έχουν αντοχή και επιτυχία πρέπει να είναι δεμένοι ακριβώς με αυτήν την προοπτική σε κοινή πάλη με το λαό της πόλης.

 ΚΟ ΟΑΣΘ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου