Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

«Μόνοι τους και όλοι μας»


 Στις 18 Μάη ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Στις 18 Μάη θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, στις εκατοντάδες Σχολές και Τμήματα πανελλαδικά, οι φοιτητικές εκλογές. Θα στηθεί, δηλαδή, μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η μεγαλύτερη κάλπη της νέας γενιάς!

Η ΚΝΕ με spot που δημοσιεύει καλεί όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να στηρίξουν την «Πανσπουδαστική ΚΣ», τη δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, το ψηφοδέλτιο με το οποίο συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές, ανάμεσά τους και τα μέλη της ΚΝΕ.

 


Ο λόγος στους φοιτητές

Για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες έχουν μιλήσει πολλοί αυτά τα χρόνια. Στις 18 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να «μιλήσουν» οι ίδιοι. Εμείς τους δίνουμε τον λόγο και λίγες μέρες νωρίτερα…

«Συνεχίζουμε τους αγώνες που δώσαμε ως μαθητές, με ισχυρή Πανσπουδαστική»!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του 1ου έτους στις φοιτητικές εκλογές αξιοποιούμε τη δική μας πείρα! Ως μαθητές κινητοποιηθήκαμε για να επιστρέψουμε στις τάξεις μας με ασφάλεια, δηλώνοντας ότι «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία», αντιμετωπίζοντας την καταστολή και τα χημικά της κυβέρνησης. Αναμετρηθήκαμε με τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης και υπουργείου, που μετατρέπουν τα σχολεία σε μία εξεταστική αρένα, υποβαθμίζοντας τις γνώσεις μας. Με τον συλλογικό μας αγώνα, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας τσαλακώσαμε τα σχέδιά τους, καταφέραμε οι διεκδικήσεις μας να ακουστούν δυνατά!

Ως φοιτητές συνεχίζουμε τους αγώνες μας, για να διεκδικήσουμε τις σπουδές που ονειρευόμασταν και έχουμε ανάγκη. Οι χιλιάδες φοιτητές που φέτος ψηφίζουμε για πρώτη φορά, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά, να εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους στα Διοικητικά Συμβούλια μέσα από τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής, να φέρουμε νέα πνοή ζωντανεύοντας τους Συλλόγους.

Ξανθίππη Ευθυμιάδου,
πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ

«Οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουμε φωνή»

Στις φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη κάθε νέος που προσπαθεί να «χωρέσει» τη ζωή του μεταξύ πτυχίου και δουλειάς μπορεί και πρέπει να καταδικάσει με την ψήφο του την πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, μια πολιτική που γεμίζει εμπόδια τη ζωή και τις σπουδές μας.

Είναι η ίδια πολιτική που την ώρα που μας αναγκάζει να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, μας κουνάει το δάχτυλο και μας απειλεί με διαγραφές!

Με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», όλοι όσοι αναγκαζόμαστε -πολλές φορές από το πρώτο κιόλας έτος- να δουλέψουμε για να συμπληρώσουμε το οικογενειακό εισόδημα ή για να ανταποκριθούμε στο κόστος σπουδών που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα!

Οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουμε φωνή και το αποδείξαμε με τους αγώνες μας μέσα από τα σωματεία μας, αλλά και μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους. Αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει, στις εκλογές να αναδειχθούν περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας.

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων των αναγκαίων όρων για να μπορούμε να αφοσιωθούμε στις σπουδές μας. Για σύγχρονες δωρεάν εστίες, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση. Για να μην πληρώσουν οι φοιτητές την ακρίβεια, να παρθούν ειδικά μέτρα. Για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σπουδές, για αναπληρώσεις εργαστηρίων, φροντιστηριακά μαθήματα, άδεια την περίοδο της εξεταστικής.

Νίκος Κουφαλάκος,
φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών -
διανομέας «e-food»

«Ψήφος - μήνυμα ενάντια στην πολιτική που μας κάνει νοικάρηδες στα σπίτια μας»

Στις 18 Μάη οι εστιακοί φοιτητές έχουμε επιλογή. Ενισχύουμε με την ψήφο μας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, γιατί έτσι δυναμώνει η πάλη ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και έχει φτάσει τις εστίες μας σε τραγική κατάσταση.

Είναι ψήφος-μήνυμα ενάντια στην πολιτική που θέλει να μας κάνει «νοικάρηδες» στα σπίτια μας. Τέτοιο μήνυμα στείλαμε οι οικότροφοι στις νέες εστίες του ΕΜΠ πριν λίγες μέρες, αναδεικνύοντας της Πανσπουδαστική αυτοδύναμη στον Σύλλογό μας με σχεδόν 70%!

Στηρίζουμε Πανσπουδαστική γιατί δεν ανεχόμαστε στις εστίες μας τους εργολάβους που βάζουν τις ανάγκες μας στο ζύγι με τα κέρδη τους. Οι εστίες που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι σύγχρονες, ασφαλείς και ζωντανές, έχουν υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού για να περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο ποιοτικά, χωράνε κάθε φοιτητή από άλλη πόλη και όχι μόνο το 10% αυτών όπως σήμερα. Για αυτές τις εστίες πάλεψαν και παλεύουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ καθημερινά σε εστίες και σχολές. Οι εστιακοί φοιτητές έχουμε πλούσια πείρα από το ποιοι ήταν μπροστά στις μάχες για τη ζωή στην εστία και αυτή την πείρα θα την κάνουμε κριτήριο ψήφου.

Βαγγέλης Καραγιάννης, οικότροφος φοιτητής ΕΜΠ

«Περισσότερες πρωτιές της Πανσπουδαστικής, περισσότεροι ζωντανοί, αγωνιστικοί σύλλογοι»

Στις 18 Μάη οι φοιτητές πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφου το τί Φοιτητικούς Συλλόγους θέλουν από την επόμενη ημέρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπου είναι ισχυρή η Πανσπουδαστική, με περισσότερους εκλεγμένους στα Διοικητικά Συμβούλια, οι σύλλογοι πρωτοστατούν στη διεκδίκηση, στις πρωτοβουλίες για ό,τι αγγίζει τους φοιτητές.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική από τις φοιτητικές εκλογές του 2019, πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση και τη διεκδίκηση για τις σπουδές μας και είχαμε κατακτήσεις! Μπλοκάραμε το «foundation year» στην Ιατρική και τις συγχωνεύσεις στα Παιδαγωγικά, διεκδικήσαμε να παίρνουμε δωρεάν τα υλικά εργαστηρίου σε μια σειρά σχολές, αποσπάσαμε κονδύλια για φθηνότερη μετακίνηση, καταφέραμε να παραμείνει η παιδαγωγική επάρκεια στα πτυχία των σχολών σε όλο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική οργανώσαμε πρωτοβουλίες για να ζωντανέψουν οι σύλλογοι, να αγκαλιάσουν όλες τις πλευρές της ζωής των φοιτητών. Οργανώσαμε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές ώστε να έρθουμε σε άμεση επαφή με το επιστημονικό μας αντικείμενο. Δημιουργήσαμε τον «Πολυχώρο Νεανικής Δημιουργίας» που αποτελεί «ανάσα» πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργίας στο χώρο του πανεπιστημίου. Με πλούσια δραστηριότητα, ομάδα μουσικής, επιτραπέζιων, μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού που πραγματοποιούνται δωρεάν από φοιτητές για φοιτητές. Οι Σύλλογοι μαζί με τον Πολυχώρο διοργανώνουμε συναυλίες, αθλητικά τουρνουά, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, όπως συλλογή πρώτων ειδών για τους πρόσφυγες και αντιπολεμικές δράσεις. Ταυτόχρονα, βάζουμε στο επίκεντρο το δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αναδεικνύουμε την ανάγκη για σύγχρονες δωρεάν υποδομές στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, με περισσότερες πρωτιές της Πανσπουδαστικής, μπορεί να είναι η αφετηρία για να πολλαπλασιαστούν οι ζωντανοί, αγωνιστικοί σύλλογοι πανελλαδικά. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με συντονισμένη δράση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας στερούν τα δικαιώματά μας.

Guzal Tulyaganova,
πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών
και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

«Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική – βάζουμε εμπόδιο στις συγχωνεύσεις τμημάτων»

Οι φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων έχουμε έναν επιπλέον λόγο φέτος να στηρίξουμε μαζικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις σπουδές μας, απειλεί τα τμήματά μας με συγχωνεύσεις και καταργήσεις! Απαξιώνουν τα πτυχία μας και μαζί το παιδαγωγικό έργο που θα προσφέρουμε στους μαθητές μας.

Ο αγώνας μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει με γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις πανελλαδικά, στις οποίες πρωτοστατούν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική από την πρώτη στιγμή. Η ψήφος μας στις φοιτητικές εκλογές αποτελεί το επόμενο βήμα, για να μπορέσουμε πιο δυνατοί να συνεχίσουμε. Μέσα από το αγωνιστικό δυνάμωμα των συλλόγων μας μπορούμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση απέναντι στα «πτυχία-σούπα», στο ατελείωτο κυνήγι «προσόντων» που μας έχουν στήσει μετά το πτυχίο μας διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Στις 18 Μάη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: Ούτε σκέψη για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις των τμημάτων και των σχολών μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Παγώνα Σαμαρά,
Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ

«Να κάνουμε αυτό που φοβούνται όσοι θέλουν την αστυνομία στις σχολές»!

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές μπορούν να επισφραγίσουν την καταδίκη της νεολαίας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας. Να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοίδη θα μείνει στα χαρτιά, η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα πατήσει πόδι στις σχολές μας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, κυβέρνηση και διοικήσεις στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών του ΑΠΘ για να γίνουμε φοιτητές ξανά, για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη, απάντησαν με χημικά, καταστολή και συλλήψεις. Η προσπάθειά τους να φιμώσουν τους αγώνες μας, να μας τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτό που φοβούνται είναι ο αγώνας και οι διεκδικήσεις μας! Γι’ αυτό στις 18 Μάη με ψήφο στην Πανσπουδαστική οι φοιτητές κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα! Κάνουμε βήμα μπροστά για μαζικούς, αγωνιστικούς Συλλόγους, με περισσότερους εκλεγμένους της Πανσπουδαστικής στα ΔΣ.

Λευτέρης Στεργίου, μέλος ΔΣ ΦΣ Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου