Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Στόχος


 Μια αποκαλυπτική προσομοίωση ενός πυρηνικού πολέμου την οποία είχε κάνει το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον «παίζει» αυτές τις μέρες σε ιστοσελίδες και κανάλια, με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που κλιμακώνεται και τις απειλές για χρήση ακόμα και τέτοιων όπλων.

Το βίντεο - γράφημα βασίζεται στα διαθέσιμα στοιχεία πραγματικών δυνάμεων και στόχων, αποτυπώνοντας ένα αληθινό μακελειό, με τα σενάρια να προβλέπουν δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς μέσα σε μερικές ώρες.

Ενδιαφέρον όμως έχει και μια λεπτομέρεια που λίγο σχολιάστηκε στα αστικά ΜΜΕ: Σύμφωνα με την προσομοίωση, ένας από τους πρώτους στόχους των ρωσικών πυρηνικών πληγμάτων δεν είναι άλλος από τη βάση της Σούδας. Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι η προσομοίωση αυτή είχε γίνει πριν πέντε χρόνια, πριν την «επικαιροποίηση» της κατάπτυστης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, με ευκολία καταλαβαίνει τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» που εξασφαλίζουν η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο απ' άκρη σ' άκρη.

Ο λαός να μη δεχτεί να γίνεται στόχος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Aπέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τον ίδιο στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου