Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

«Ακλόνητη υποστήριξη» υποσχέθηκε ο Σούνακ στον Ζελένσκι


Στη γραμμή της εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, μέσα από την πολύμορφη στήριξη της κυβέρνησης του Κιέβου, θα κινηθεί και ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Ρίσι Σούνακ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ διαβεβαίωσε χθες τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους «Ρώσους εισβολείς».

Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Σούνακ είπε στον Ζελένσκι ότι ελπίζει να συναντηθούν σύντομα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι «πιέσεις σε βάρος του βάρβαρου καθεστώτος του Πούτιν», με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων, ανέφερε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, TASS)

3 σχόλια:

  1. Όλες οι χώρες, δορυφόροι των ΗΠΑ, δίνουν όπλα στην Ουκρανία και κάνουν εμπάργκο στην Ρωσία.
    1ον Ο Ζελένσκι, κάνει μαύροι αγορά τα όπλα που παίρνει πχ το αεροπλάνο που έπεσε στην Καβαλά.
    2ον Ο Ζελένσκι, νοικιάζει την βίλα του στην Τοσκάνη σε Ρώσους, 50.000 - 70.000 ευρώ
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την μαύροι αγορά, έγραψε ο Ριζοσπάστης
      Για την βίλα του στην Τοσκάνη όλες οι αστικές φυλλάδες

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
  2. Το ''αντιρατσιστικό'' ξεκάρφωμα της βρετανικής μεγαλο-αστικής τάξης (''Πρώτος ΠΘ ινδικής καταγωγής'', κλπ) δεν αρκεί για να κρύψει το κυρίαρχο επί της ουσίας φόντο των σφοδρών ενδο-αστικών αντιθέσεων που προκαλούν μια σειρά ζητήματα όπως οι συνέπειες του Brexit, οι τεταμένες σχέσεις με την ΕΕ, η λεγόμενη «ενεργειακή κρίση», η σοβαρή πιθανότητα μιας βαριάς ύφεσης, καθώς και το γεγονός ότι ο βρετανικός λαός είναι αντιμέτωπος με τον υψηλότερο πληθωρισμό της τελευταίας 40ετίας και ήδη προετοιμάζεται ένα σχέδιο νέων μειώσεων στις κρατικές δαπάνες. Άλλωστε έχουμε και το παράδειγμα του εβραίικής καταγωγής Ζελένσκι ο οποίος ηγείται ενός ανοιχτά νεο-ναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία.
    ''Μην κοιτάς τι χρώμα έχει το δέρμα αλλά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί'' (Παλιά σοβιετική παροιμία 😎).
    Costas Perdikaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου