Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Στήνουν αυτί


Ολοένα και περισσότερο ακούγεται ότι ο λόγος που παρακολουθούνταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς και με τις διαφορετικές «προτιμήσεις» που εκφράζουν και εισηγούνται κατά καιρούς τα στρατιωτικά επιτελεία για την προμήθεια όπλων στρατηγικής σημασίας από μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Με άλλα λόγια, αυτοί που έστηναν αυτί στον Φλώρο ήθελαν να ξέρουν τι σκέφτεται ο ίδιος για τις παραγγελίες νέου στρατιωτικού υλικού, με ποιους μιλάει και με ποιους διαπραγματεύεται. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον για τέτοια πληροφόρηση είναι μεγάλο, πρώτα και κύρια απ' όσους ανταγωνίζονται να πουλήσουν όπλα στο ελληνικό κράτος.

Αυτή η πλευρά όμως των παρακολουθήσεων αποσιωπάται τελείως από τους λασπομάχους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν μετατρέψει σε προεκλογικό σίριαλ μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς δεν συχνάζουν μόνο στον ίδιο θεσμικό βούρκο, που «νομιμοποιεί» το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», αλλά ξέρουν επίσης καλά ότι στο ζήτημα των εξοπλισμών «πέφτουν κορμιά» για το ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος από τις παραγγελίες και τις προμήθειες, με τους ανταγωνισμούς να κλιμακώνονται ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κολοσσούς των όπλων, ή και ανάμεσα σε συμμάχους της ΕΕ. Γι' αυτό κάνουν την πάπια η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ...

4 σχόλια:

  1. Αλ. Παπαρήγα: Οι μάχες των μαχών για το ΚΚΕ δίνονται στην οργάνωση του αγώνα
    https://youtu.be/wzIv6absZj0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε τι έχει προηγηθεί μέχρι να βγει η ψείρα στο γιακά και δείτε τι ακριβώς κρύβεται κάτω από την γίδα με την οποία πιαστήκανε στην πλάτη οι "άριστοι" κυβερνώντες μας:
    - Εισαγγελικές εντολές άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους "εθνικής ασφάλειας" (στοιχεία ΑΔΑΕ):
    2005 - 406
    2008 - 1.124
    2010 - 5.459
    2011 - 7.907
    2015 - 9.132
    2018 - 11.113
    2020 - 13.751
    2021 - 15.475
    Δηλαδή, ο αριθμός των... νόμιμων χαφιεδο-υποκλοπο-επισυνδέσεων από το 2005 έχει αυξηθεί κοντά 40 φορές!
    Εχουν φτάσει να εκδίδουν πάνω από 40 άδειες υποκλοπών την ημέρα, κάθε μέρα!
    Εχουν φτάσει μόνο την τελευταία δεκαετία να έχουν εκδώσει 100.000 (!) εντολές χαφιεδο-υποκλοπών.
    Λοιπόν; Δεν είναι θαυμάσιο αυτό που έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα στο πεδίο των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 2 δεκαετιών; Ε;

    Μπογιόπουλος Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τούς λασπομαχους ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μετρατεξει τις εκλογές σε προεκλογικο σίριαλ. Υπάρχει πίσω από αυτό υποκλοπές βαλίτσες με λεφτά ραβασάκια σκάνδαλα Πατσηδες Κα'ι'ληδες. Μια εικόνα που αποτυπώνει όλους τους αρμούς της αστικής εξουσίας και έχουν λερωμένη τη φωλιά τους όλα τα αστικά κόμματα.
    Νίκος Αρβανίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βορίδης: Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι
    «Δεν μπορούν να γίνονται φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως»

    Ο υπουργός Εσωτερικών ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίδρασή του για «τις διαρροές από την ΕΥΠ» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως». Ακόμη τόνισε πως «ο κ. Ράμμος θα έπρεπε «να ενημερώνει μόνο όταν εντοπίζει κάτι παράνομο και όχι όταν κάτι γίνεται νομίμως».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου