Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», το μήνυμα της πρωτοφανούς συγκέντρωσης


 Παρακαταθήκη για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από την επίθεση των funds, των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί η συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχτές στη Θήβα, μπροστά από το σπίτι οικογένειας εργατών που κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο.

Η πρωτοφανής ανταπόκριση ανθρώπων κάθε ηλικίας στο κάλεσμα που απηύθυναν τόσο η ίδια η οικογένεια του Ορέστη Χριστοφή, που χάνει το σπίτι της, όσο και τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Θήβας, δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας ζήτημα, που αφορά και αγγίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού.

Συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο Ορ. Χριστοφής δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»: «Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Αυτό που ζήσαμε εγώ και η γυναίκα μου το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από το σπίτι μας, η αλληλεγγύη που νιώσαμε από ανθρώπους που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους βλέπαμε για πρώτη φορά, μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία, από εκεί ξεκίνησαν όλα και θα πρέπει να στηριχθεί η πρωτοβουλία που πάρθηκε».


Χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τη μεγάλη συμμετοχή και την έκταση που δόθηκε, ώστε να μιλήσουν και άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να παρθούν και αλλού αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

«Ολες αυτές τις μέρες έχουμε δεχθεί πολλά μηνύματα και τηλέφωνα συμπαράστασης από διάφορες περιοχές της χώρας. Σήμερα (σ.σ. χτες) μας τηλεφώνησε μια οικογένεια που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και σε μας βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε πώς νιώθουν και πώς το βιώνει όλο αυτό μια οικογένεια. Το ζήσαμε και συνεχίζουμε να το ζούμε και εμείς. Τους τελευταίους μήνες είμαστε κυριολεκτικά ράκος και όλη αυτή η κατάσταση έχει αγγίξει και τα παιδιά μας».

ΕΚ Θήβας: Ηταν μόνο η αρχή!

Την πρωτοφανή συμμετοχή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής προχωρούν στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης για να δοθεί συνέχεια στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Γι' αυτό καλούν κάθε συνάδελφο, κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα να απευθυνθεί στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944743524 (Καβάλος Γιώργος) και 6946903216 (Θεοδώρου Δημήτρης).

«Με την παρουσία όλων μας δόθηκε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες πως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να μας παίρνουν τα σπίτια. Ηταν ομόφωνη η απόφαση εκατοντάδων ανθρώπων που έδωσαν χτες το "παρών", πως δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θήβα και όλη τη γύρω περιοχή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει μάλιστα ότι η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα της Τετάρτης «ήταν μόνο η αρχή» και προσθέτει ότι «ο αγώνας ενάντια και σε αυτόν τον πλειστηριασμό και σε επόμενους, που ήδη σχεδιάζονται, θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου