Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη 1951 στo Σικάγο.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός σε stand up commedy, ενώ το αμερικανικό κοινό τον πρωτογνώρισε ως εξωγήινο Μορκ το 1974 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Happy Days» - ρόλο που μετά μετέφερε σε δικό του σίριαλ, το «Mork and Mindy» (1978-1982).
Εγινε διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος «Good Morning Vietnam» (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987.
Εχει κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία «Mrs Doubtfire» και στο «Βασιλιά της μοναξιάς» (The Fisher King, 1991).
Είχε βραβευτεί με Οσκαρ Β' ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, ενώ έχει παίξει σε 47 ταινίες.
Η πρώτη σύζυγος του Γουίλιαμς ήταν η Βαλερί Βελάρντι. Ηταν μαζί της από το 1978 έως το 1988 και απέκτησαν ένα γιο, τον 31 ετών Ζάκαρι.
Η δεύτερη σύζυγός του, με την οποία πέρασε και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του μαζί της, η Μάρσα Γκέιρς, ήταν και η μητέρα των άλλων δυο παιδιών του, του Κόντι Αλαν, 22 ετών και της Ζέιντα Ρέι, 25 ετών, επίσης ηθοποιού.
Η Σούζαν Σνάιντερ ήταν η τρίτη σύντροφός του με την οποία παντρεύτηκαν το 2011.
Λένε πως οι μεγάλοι κωμικοί κρύβουν και μεγάλη θλίψη. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, κατά δική του ομολογία, ήταν επιρρεπής σε διάφορους εθισμούς, πάλεψε με τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά και τη χρόνια κατάθλιψή του, χάνοντας τελικά τη μάχη.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπασχε από κατάθλιψη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του, που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια».
Ξεχώριζε για το ήθος και το αστείρευτο ταλέντο του, που τον κατέστησαν ως έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.
Αυτοκτόνησε στις 11 Αυγούστου 2014, στο σπίτι του, στο Τιμπουρόν της Καλιφόρνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου