Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για το 16ωρο


Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, με το οποίο προωθούνται η δουλειά 16 ώρες την ημέρα, οι συμβάσεις μηδενικού χρόνου και η ζωή λάστιχο, η νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και με φυλάκιση, πραγματοποίησαν το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία και ταυτόχρονα μαζική πανεξόρμηση στους εργαζόμενους στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας το κάλεσμα για ξεσηκωμό.

Κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και στη δουλειά ήλιο με ήλιο, απαίτησαν 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Με συνθήματα όπως «με καθεστώς γαλέρας των εργατών, αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών», «λάστιχο ωράριο λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», «νέα νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ», δημιούργησαν μαχητικό αγωνιστικό κλίμα και διαμήνυσαν την απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα.

Κάλεσαν σε κλιμάκωση της πάλης στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με σταθμό το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των Σωματείων, στις 9 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.

 Γ. Πέρρος: Στον αγύριστο οι αντιλαϊκοί νόμοι

 Να σημαίνει συναγερμός για κάθε εργαζόμενο - Αιτία πολέμου το νέο έκτρωμα

 Καμία νομιμοποίηση του 16ωρου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου