Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Καταδικάζει την κλιμάκωση της επίθεσης στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των συντρόφων μας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επίθεσης από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV). Το κυβερνών κόμμα του Νικολάς Μαδούρο πραξικοπηματικά παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του ΚΚ Βενεζουέλας, δίνοντας εντολή καθαίρεσης της ηγεσίας του και διορισμού νέας ηγεσίας από ομάδα προβοκατόρων.

Στηρίζουμε την ΚΝ Βενεζουέλας, που σε επιστολή της προς την ΚΝΕ και άλλες ΚΝ, διατρανώνει ότι: “Εμείς, οι νέοι κομμουνιστές, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να υπάρχουμε, το ΚΚ Βενεζουέλας, τη νόμιμη ηγεσία που εκλέχθηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο τον περασμένο Νοέμβριο του 2022, αφού με περηφάνια θεωρούμε ότι είμαστε η επόμενη γενιά στελεχών του κόμματος της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας που θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή της ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση (…) και στη σταθερή και αμετάβλητη προοπτική του μετασχηματισμού της βενεζουελάνικης κοινωνίας προς το ανώτερο στάδιο του σοσιαλισμού – κομμουνισμού”.

Καταδικάζουμε τον ωμό αντικομμουνισμό και αυταρχισμό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους κομμουνιστές και το λαό της Βενεζουέλας!

  Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ

 Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου