Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Συνεχίζουν την άνοδο τα ματωμένα πλεονάσματα από την φορολεηλασία του λαού


Αυξημένο σε σχέση με τους στόχους είναι το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας για το διάστημα Γενάρη - Ιούλη του 2023, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικούς προϋπολογισμού, που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.555 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.830 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1.161 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο, υπερεκτέλεση του προϋπολογισμού παρουσιάζεται όσον αφορά στα φορολογικά έσοδα, δηλαδή την άγρια φοροληστεία του λαού, καθώς τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 33.768 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2.347 εκατ. ευρώ ή 7,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023.

Παρόμοια είναι η εικόνα και από την είσπραξη των ληστρικών έμμεσων φόρων, μιας και οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 3.947 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 636 εκατ. ευρώ από τον στόχο (3.311 εκατ. ευρώ), μέρος των οποίων οφείλεται στην επιστροφή ΦΠΑ κατά τον Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου