Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Αφωνία


 Σαν να μην υπήρξε ποτέ για τα άλλα κόμματα η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει διμερή συμφωνία με την Ουκρανία, με ΝΑΤΟική σφραγίδα, για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας», που σημαίνει στήριξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας μέχρι να ανατείλει ο Ηλιος ...από τη Δύση! ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι κατά τα άλλα λαλίστατοι ακροδεξιοί και τα φασιστικά μορφώματα της Βουλής δεν έχουν αρθρώσει λέξη για αυτήν την τόσο σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει τη χώρα μας και τον λαό ακόμα πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του πολέμου. 

Ο λόγος δεν είναι βέβαια η καλοκαιρινή ραστώνη. 

Ούτε ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στη γειτονιά μας, όπου ο πόλεμος κλιμακώνεται, με ισχυρό ενδεχόμενο να γενικευτεί, στο έδαφος και της - ομολογημένης απ' όλους - δυσκολίας που συναντά η «ουκρανική αντεπίθεση», τροφοδοτώντας νέο κύκλο ανταγωνισμών. 

Ο λόγος της επιλεκτικής ...αφωνίας είναι ότι όλοι τους στηρίζουν την ενεργότερη συμμετοχή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης, ενώ οι όποιες «αντιρρήσεις» εστιάζουν στα «ανταλλάγματα» που πρέπει να διεκδικήσει η κυβέρνηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Τα συμφέροντα αυτά και οι δεσμεύσεις της αστικής τάξης απέναντι στους ιμπεριαλιστές συμμάχους της είναι που σέρνουν τον χορό της βαθιάς εμπλοκής στον πόλεμο, με νέα ΝΑΤΟικά «συμβόλαια», όπως αυτά που ετοιμάζεται να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, με τη (φανερή ή σιωπηλή) συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου