Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Απειλητικό τελεσίγραφο του Ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Με τελεσίγραφο 24 ωρών προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας και να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα, εντείνει την επιθετικότητα και τις απειλές το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. 

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ενημερώθηκε για αυτή την διαταγή του ισραηλινού στρατού πως περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας καλούνται να μετακινηθούν εντός 24 ωρών.

«Θεωρώντας αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», ο ΟΗΕ περιορίστηκε να απευθύνει έκκληση για να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ανέφερε πως «Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν σθεναρή έκκληση οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, αν επιβεβαιωθεί, να ακυρωθεί προκειμένου να αποφευχθεί να μεταμορφωθεί αυτή που είναι ήδη τραγωδία σε καταστροφή».

Κατά τον κ. Ντουζαρίκ, η διαταγή αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Στην ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού εντείνονται οι απειλές ότι η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες και αναφέρεται πως «Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν».

Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» -το τείχος- που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

Σήμερα, στο Ισραήλ μεταβαίνουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα για να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία, και να στηρίξουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις της έναντι του Παλαιστινιακού λαού.

1 σχόλιο:

  1. Να ετοιμαστούμε να παρακολουθήσουμε λάϊβ τη μεγαλύτερη σφαγή της Ιστορίας σε απευθείας μετάδοση;!
    Οχι η Γάζα, που λέει ο αρχιχασάπης, αλλά ολόκληρος ο κόσμος δε θάναι ίδιος μετά! Με πρώτο και καλύτερο το Κράτος-Δολοφόνο, που αυτές τις μέρες σκάβει τον τάφο του, μπαίνει μέσα κι ετοιμάζεται να βάλει μόνο του και την ταφόπλακά από πάνω του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου