Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδίκης της ισραηλινής κατοχής


Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Ελλάδας. Δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το ισραηλινό κράτος, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, βαθαίνουν κι αναβαθμίζουν συνεχώς την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο. Και απαιτούν καμία ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, να γυρίσει άμεσα η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στη ΝΑΤΟική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλούν παράλληλα σε δυνάμωμα του αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των Παλαιστινίων για: Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Με τα αιτήματα αυτά οργανώνουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε μια σειρά από πόλεις:

-- Αύριο, Σάββατο 14 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

-- Την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

-- Την ίδια μέρα η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

-- Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ και εργατικά σωματεία.

Κύμα αλληλεγγύης και καταδίκης της ισραηλινής κατοχής

Στο μεταξύ, ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ).

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ).

Επίσης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Ηρακλείου.

ΓΗΠΕΔΑ
Πανό στήριξης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης

Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Παλαιστίνης και η καταδίκη του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου εκφράστηκε πρόσφατα και στα γήπεδα της Καρδίτσας και της Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκαν αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Στην Καρδίτσα, οπαδοί της τοπικής Αναγέννησης στον αγώνα με τον Αιολικό Μυτιλήνης ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγραφόταν χαρακτηριστικά «Τη λέγαν Παλαιστίνη - Παλαιστίνη τη λένε ακόμα» στέλνοντας σαφές μήνυμα ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασαν και οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στην Λάρισα στον αγώνα με τον Ηρακλή στον οποίον ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Freedom for Palestine» («Ελευθερία για την Παλαιστίνη»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου