Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Γιατί το κόμμα βρίσκεται παντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

 
Γιατί το κόμμα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Στο πλάι των λαών και απέναντι στους κάθε λογής μακελάρηδες.

Την ώρα που οι αριστεροί των οπισθίων με ανακοίνωση τους στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ εμείς στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλάι του παλαιστινιακού λαού.

Άμεση απόσυρση όλων των στρατευμάτων από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας. 

 ''Έχουμε καταργήσει όλους του κανόνες του πολέμου. Οι στρατιώτες μας δεν θα λογοδοτησουν για τίποτα. Δεν θα υπάρξουν στρατοδικεία.'' (''We have abolished all the rules of warfare. Our soldiers will not be held responsible for anything. There will be no military courts.'').
Υoav Galant, 

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, 10.10.2023.

Ποιοι ειναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ποιοι όχι;


To KKE καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους-  τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα σημερινά γεγονότα δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" και αυτοί που ψάχνουν τις αιτίες τους θα πρέπει να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια, η οποία αποκαλύπτει πως κλιμακώνονται καθημερινά οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ΚΚΕ. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

 Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ, ζητά τον άμεσο τερματισμό της και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ.

Η συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές στην περιοχή, δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών και πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Τασσόμαστε σταθερά υπέρ της άμεσης επανέναρξης αξιόπιστων διμερών συνομιλιών, για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Παιδιά στην Παλαιστίνη 






 Συνάντηση, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom,  του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. 

Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ισραήλ στη Γάζα

 Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες»

3 σχόλια:

  1. Στο μεταξύ, η "αντικαπιταλιστική" ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάθει κόκομπλόκο καθώς δεν ξέρει αν υποστηρίζει στο Δήμο της Αθήνας τον πασοκοσυριζαίο Δούκα η προτείνει Λευκό/άκυρο. Τα μασάει! Οπως και τότε, το 2015, ξανά-μανά τα ίδια. Και τώρα τρίς χειρότερα, καθώς οι τΣυριζαίοι έχουν ξεβρακωθεί εντελώς με το Παλαιστινιακό, χώρια, που χρεωκοπήσαν και σαν "αντιπολίτευση" κι έχουν γίνει σκορποχώρι.
    Η "ανυπότακτη", "αντικαπιταλιστική" και δεν ξέρω πόσα ακόμη "α-..." . ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθεί να τους νεκραναστήσει!
    Γιατί το νερό αίμα δε γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρουν ότι το ακροατήριό τους καθόλου δεν είναι αυτό, που θα θέλαν να φαντασιώνουνται: Βασικά πρόκειται για συντηρητικής και αντι-ΚΚΕ νοοτροπίας απογοητευμένους μΠατσοκοτΣυριζάνους, που χασισώνουνται με τα "προοδευτικά" υποκατάστατα τύπου "να φύγει η Δεξιά" κλπ.
      Για να μην σκορπίσει, λοιπόν, το κοπάδι τους ξανά κατά κει, από όπου ήρθε, πρέπει να υιοθετήσουν μια ανάλογη "γραμμή": "Ψηφίζουμε στον Β' γύρο, όχι στη Δεξιά". Αυτή, που ήδη διακήρυξε η Ανταρσία (με γιώτα) του μουμιοποιημένου τροτσκιστικού ΣΕΚ, που ...σήκωσε με το ''καλημέρα" το δικό του μπαϊράκι για να καπελλώσει την "ενιαία Ανατρεπτική Συμμαχία", χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις...
      Ελα, όμως, που έτσι θα πρέπει να ψηφίσουν και:
      1. ...Πελετίδη!
      2. Μια σειρά αντιδραστικούς καιροσκόπους δήθεν "χαλαρού προφίλ" και "υπεράνω" ("αυτοδιοικητικούς") με υποστήριξη Σύριζα/Πασοκ, (ενίοτε και διακριτική της ΝΔ, που πολύ συχνά παίζει σε πολλά ταμπλώ), επειδή ψαρεύουν "αντιδεξιές" ψήφους.
      3. "Αντιδεξιούς" τΣυριζο-μΠατσόκους, υποστηρικτές του ...Ισραήλ κλπ.
      4. Να στείλουν να πάνε ...περίπατο τα τάχατες "αντικαπιταλιστικά", "ανατρεπτικά", "ανυπότακτα", "ανάποδα" κι όλα αυτά τα τυποποιημένα ευρηματικά, που αρχίζουν με το στερητικό "α-..." η με το "αντι-...".
      Από την άλλη, αν υιοθετήσουν την άποψη της "Ανταρσύας" (με υ-ψιλόν), δηλαδή "Λευκό-άκυρο-αποχή" σε όλους, αποφεύγοντας και τον ...ύφαλο Πελετίδη(!) και διασώζοντας τα "αντι-...", επιστρέφουν μεν στην ιδεολογική καθαρότητα του ψευδοεπαναστατικού ντροπαλού αντι-ΚΚΕδισμού, αλλά τινάζουν στον αέρα το "ελπιδοφόρο εγχείρημα" να στήσουν τον πολυπόθητο (και από την Πρεσβεία) επόμενο πόλο (και με "αριστερό" άρωμα) του δικομματισμού στη θέση αυτουνού, που κάηκε πρόσφατα. Και να παραμείνει ανεπίλυτο το πρόβλημα του "αριστερού" αναχώματος απέναντι σε ένα ΚΚΕ, που ανεβαίνει απειλητικά.
      Ζόρια....

      Διαγραφή
  2. Ανεμοστρόβιλος γίνεται ξαφνικά η εποχή μας. Και σαρώνει τα ξερά φύλλα!
    Σεχτάρ ο Τρομερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου