Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» με ... ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες

«ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες»: Αυτή είναι η προτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον β' γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Δούκα με επίσημη ανακοίνωσή της.

Οπως αναφέρει λοιπόν η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας», νιώθει ...βαριά την «ευθύνη στις πλάτες της», οπότε αποφασίζει να βοηθήσει τον «Μανωλιό» να βάλει τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή και να εκλεγεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ... «χωρίς αυταπάτες», κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στο ΚΚΕ που καλεί σε άκυρο ή λευκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα απέσπασε 6,09%, ποσοστό που όπως φαίνεται φιλοδοξεί να το στείλει ...πακέτο στη σοσιαλδημοκρατία. Και μάλιστα τη στιγμή που εντείνονται οι διεργασίες στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και οι συνεργασίες τους στις τοπικές εκλογές προβάλλονται ως πρόκριμα για τη «μεγάλη προοδευτική παράταξη». Είπαν φαίνεται κι αυτοί να βάλουν το χεράκι τους. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ηγεσία του συγκεκριμένου χώρου βάζει τέτοιες πλάτες...

«Φτου κι απ' την αρχή» δηλαδή για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την επιλογή τους αυτή να επιβεβαιώνει ότι ακόμα και όσοι τίμιοι αγωνιστές, με γνήσια αντικαπιταλιστικά αισθήματα, την ακολούθησαν στην πρόσφατη εκλογική μάχη, δεν έχουν παρά να ακουμπήσουν στο ΚΚΕ, να συμβάλουν από καλύτερες θέσεις για την ανάπτυξη των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Γιατί ο αγώνας ενάντια στη σημερινή και στις επόμενες «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές» - «προοδευτικές» και «συντηρητικές» αντιλαϊκές κυβερνήσεις, στις ανασυνθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να περιμένει, ούτε και να υπονομεύεται από εκλογικά παζάρια μπροστά στις κάλπες.

3 σχόλια:

  1. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι εννοεί με την "κριτική στήριξη" στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον β γύρο η δημοτική παράταξη της Ανταρσία και πως αυτό συμβιβάζεται με την μάχη που δηλώνει ταυτόχρονα ότι δίνει ώστε να στηρίξει τη ΛΑ.ΣΥ. όπου αυτή βρίσκεται στον δεύτερο γύρο...
    Κάτι έχω χάσει μάλλον...΄
    Sotiris Kelamis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεί ...."κι έτσι και γκιουβέτσι"!
      Αλλά, ατυχώς γι αυτούς, δεν μπορούν να το γράψουν επάνω στο ψηφοδέλτιο, γιατί θα βγεί άκυρο και θα χρεωθεί στο ...ΚΚΕ!
      Οπότε, ...."τι να κάνουμε, η "κριτική" είναι ο φερετζές της στήριξης άνευ όρων! Kι αυτήν διαλέγουμε!
      Σιγά, μην πάμε με τη ΛΑ.ΣΥ.!
      Εμείς Πασόκ γεννηθήκαμε, Πασόκ θα πεθάνουμε!"

      Διαγραφή
  2. το 2023 ως έτος εκλογών σε εθνικό/περιφερειακό/τοπικό επίπεδο μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όμως η καθημερινότητα "τρέχει" και σε άλλα ζητήματα όπως π.χ. διεθνούς οικονομίας, για να γνωρίζουμε τι μας περιμένει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα...
    Στο παρακάτω άρθρο... μάς πληροφορεί σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και την λεγόμενη ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες. Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο... τα πράγματα δεν "τσουλάνε".
    "Κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «βλέπουμε την παγκόσμια οικονομία να σκοντάφτει και να μην μπορεί να τρέξει» και όσον αφορά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές είναι πιο «δυσοίωνες». Ακόμη και για το 2028 οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι συγκρατημένες, καθώς προβλέπει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας μόλις κατά 3,1%."
    "[..]Το ΔΝΤ μείωσε επίσης τις εκτιμήσεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης σε 0,7% για φέτος και στο 1,2% για το 2024."
    Δημοσθένης Γκερλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου