Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Νικητές μετά από απεργία 11 εβδομάδων οι εργαζόμενοι της «Kellogg's»


Μετά από περίπου 11 βδομάδες απεργίας, οι περίπου 1.400 απεργοί της «Kellogg's», μέλη του σωματείου BCTGM, πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του μεγάλου μονοπωλίου δημητριακών και άλλων τροφίμων.

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν την Τρίτη το σχετικό σχέδιο συμφωνίας που καταλήχθηκε την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η 5ετής συμφωνία περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, αναγνώριση κλιμακίων παλαιότητας - προϋπηρεσίας των εργαζομένων με ανάλογη προσαύξηση μισθού, περισσότερα επιδόματα και κατοχύρωση καλύτερων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Οι απεργοί, που είχαν ξεκινήσει την απεργία στις 5 Οκτώβρη, θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας από τις 27 Δεκέμβρη.

Η πολυήμερη απεργία στην «Kellogg's» συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα παρά τις εντεινόμενες απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις των απεργών και τη μόνιμη «αντικατάστασή» τους από απεργοσπάστες. Η κινητοποίηση έλαβε χώρα σε εργοστάσια της «Kellogg's» σε τέσσερις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά τις εξαντλητικές υπερωρίες στις οποίες αναγκάζονταν οι εργάτες από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τους υποχρέωναν σε 10 ή 12 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς ρεπό, επτά μέρες τη βδομάδα, για τουλάχιστον 100 συνεχόμενες μέρες, με μισθούς - ψίχουλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου