Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Έρμαια των πρωτοκόλλων διασποράς μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα

 
Σταθερά υψηλά είναι τα νούμερα των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση σε μαθητές, στα σχολεία που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έχει αφήσει ανοχύρωτα μπροστά στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβρη μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει 74.242 παιδιά, ενώ μόνο την τελευταία βδομάδα νόσησαν 8.669 παιδιά.

Η υπουργός Παιδείας, πατώντας σε αυτά τα νούμερα, έχει το θράσος να «πανηγυρίζει» λέγοντας ότι τις τελευταίες δυο βδομάδες τα κρούσματα σε μαθητές μειώθηκαν κατά 2.000 και ότι τάχα αυτό οφείλεται στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων (που είναι ανύπαρκτα όμως από την πλευρά της κυβέρνησης) στα σχολεία.

Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει συμβεί είναι ότι σε απόλυτους αριθμούς τις τελευταίες δύο βδομάδες τα κρούσματα μπορεί να έχουν μειωθεί λίγο ακολουθώντας τους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, ωστόσο τα ποσοστά τους σε σχέση με το σύνολο των καθημερινών κρουσμάτων έχουν αυξηθεί. Στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη είχαμε κατά μέσο όρο 6.500 - 8.000 ημερήσια κρούσματα στον γενικό πληθυσμό και σε αυτά τα κρούσματα ένα ποσοστό 23% - 25% αφορούσε την ηλικιακή ομάδα 0 - 17 ετών. Τις τελευταίες δύο βδομάδες τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3.500 - 5.000, όμως σε αυτά το ποσοστό που αφορά τις ηλικίες 0 - 17 ετών έχει σκαρφαλώσει στο 27% - 29%.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη από τα 6.424 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 1.865 (ποσοστό 29,03%) ήταν σε παιδιά. Αντίστοιχα, τη Δευτέρα 1.051 κρούσματα (ποσοστό 28,49% των ημερήσιων κρουσμάτων) αφορούσαν παιδιά, ενώ προχθές είχαμε 774 κρούσματα σε παιδιά (ποσοστό 27,34% των ημερήσιων κρουσμάτων) κ.ο.κ.

Έτσι, σε απόλυτους αριθμούς μπορεί τα κρούσματα σε παιδιά να εμφανίζονται μειωμένα, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η εξάπλωση του ιού στις ηλικίες των μαθητών μεγαλώνει.

Σχολείο με 37 κρούσματα μένει ανοιχτό!!!

Το παράδειγμα του σχολείου με 37 κρούσματα στον Πειραιά, που όμως παραμένει ανοικτό, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η τοπική ΕΛΜΕ είναι χαρακτηριστικό της εφαρμογής των απαράδεκτων πρωτοκόλλων του υπουργείου Παιδείας. Για να κλείσει μια τάξη θα πρέπει τα κρούσματα να ξεπερνούν το 50% των παιδιών. 

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήρθε καν κινητό συνεργείο του ΕΟΠΥ για να κάνει δωρεάν τεστ, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας δομές για να το κάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγκάζονται οι οικογένειες να το πληρώνουν από την τσέπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου