Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο γέννησης του Ι.Β. Στάλιν


Παρά την χιονόπτωση, το δριμύ ψύχος και τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Ρωσία τίμησαν την επέτειο των 142 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ Στάλιν.

Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, εργαζόμενοι, μέλη και στελέχη Κομμουνιστικών Κομμάτων, κατέθεσαν λουλούδια σε μνημεία αφιερωμένα στον Ι.Β. Στάλιν, εκφράζοντας έτσι τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους για τον σοβιετικό ηγέτη παρά τις δεκαετίες αντισοβιετικής και αντισταλινικής προπαγάνδας.


Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, κομμουνιστές, μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας, μέλη και οπαδοί του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και πλήθος κόσμου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στον τάφο του Στάλιν στη Νεκρόπολη του Τείχους του Κρεμλίνου.

Παρόμοιες εκδηλώσης τιμής για τον μπολσεβίκο επαναστάτη και ηγέτη της ΕΣΣΔ από το 1924 έως το 1953 πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ρωσικές περιφέρειες όπως η Σταυρούπολη, το Καλίνινγκραντ, το Νοβόσιμπιρσκ, το Ταμπόβ και αλλού.


Στις αρετές του Ι.Β. Στάλιν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής του, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του η Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ) σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως παρά τις προσπάθειες δεκαετιών για την σπίλωση του Στάλιν, «εκατομμύρια εργαζόμενοι και κομμουνιστές, άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, ηλικιών και επαγγελμάτων, ενθυμούνται τον Στάλιν ως τον ηγέτη του εργαζόμενου λαού και κληρονόμο των ιδεών του Λένιν».

idcommunism.com

 atexnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου