Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Πικρό φαρμάκι


Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι των επιχειρηματικών ομίλων από τα «πράσινα» χαράτσια, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. 

Κι όλα αυτά στο όνομα τάχα της προστασίας του περιβάλλοντος, για την καταστροφή του οποίου υπεύθυνοι είναι όσοι παριστάνουν τώρα τους «σωτήρες», δηλαδή τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις. 

Στην προκειμένη περίπτωση, η παροιμία αφορά ένα νέο χαράτσι, της τάξης των 0,10 ευρώ, που θα επιβαρύνει από 1/1/2022 τον καφέ σε πλαστικό ποτήρι, κατά τον ίδιο τρόπο που πληρώνουμε τις πλαστικές σακούλες στο σούπερ μάρκετ (άλλη «αμαρτωλή» ιστορία, που αφήνει μεγάλο «πουρμπουάρ» στις αλυσίδες λιανικής). 

Μάλιστα, τα σαΐνια της φορομπηξίας επιμέρισαν το νέο χαράτσι στα διαφορετικά μέρη της συσκευασίας (πλαστικό ποτήρι και χωριστά το πλαστικό καπάκι), για να σιγουρέψουν προφανώς ότι κανείς δεν θα γλιτώσει το «καπέλο» συνδυάζοντας, για παράδειγμα, ένα χάρτινο ποτήρι με ένα πλαστικό καπάκι ή το αντίστροφο! 

Οπως και να 'χει, μετά τις ανατιμήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η τιμή του καφέ γίνεται ακόμα πιο πικρό ...φαρμάκι με τον φόρο στη συσκευασία, που έχει μάλιστα εγγυημένη εισπραξιμότητα, αφού πρόκειται για δημοφιλές ρόφημα με μεγάλη κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου