Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αποκλεισμό του αρμενικού πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


 Ο λαός του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) ζει για άλλη μια φορά μεγάλες δυσκολίες, μετά τον πλήρη αποκλεισμό (επίγειο και αεροπορικό) που έχει επιβάλει το Αζερμπαϊτζάν, με την ανοχή των ρωσικών "ειρηνευτικών" δυνάμεων. Οι Αρμένιοι της περιοχής, στερούμενοι από προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Αυτές οι δραματικές εξελίξεις συνδέονται με τον πρόσφατο φθινοπωρινό πόλεμο στον Καύκασο, μιας και τα "απόνερα" της μεγαλύτερης πολεμικής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία διευκόλυναν τη στρατιωτική συντριβή των Αρμενίων και τη νίκη των Αζέρων, που είχαν την αμέριστη πολιτικο-στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας και η οποία στο "ανατολίτικο παζάρι" της με τη ρωσική ηγεσία πέτυχε την ανοχή της για αυτές τις εξελίξεις.

Πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις, που τώρα πληρώνει ο αρμενικός λαός του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), βρίσκεται η διαπάλη των αστικών τάξεων για τις πρώτες ύλες, για τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, για γεωπολιτικά στηρίγματα, για τα μερίδια των αγορών, με δυο λέξεις βρίσκεται ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Οι εξελίξεις συνεχίζουν να τραβούν, όπως "το αίμα τους καρχαρίες" και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που έτσι κι αλλιώς εμπλέκονται σε αυτές, αλλά τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να βαθύνουν παραπέρα την εμπλοκή τους στην στρατηγικής σημασίας περιοχή του Καυκάσου.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τον αποκλεισμό του αρμενικού πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις επιδιώξεις εξαθλίωσης και φυσικής εξόντωσής του.

Τασσόμαστε ενάντια στα συμφέροντα των αστικών τάξεων και στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που μακελεύουν τους λαούς στους πολέμους ή τους εξοντώνουν με "ειρηνικά" μέσα φτώχειας και δυστυχίας.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της περιοχής και καλούμε την εργατική τάξη, τους λαούς της περιοχής, που βιώνουν μια τραγωδία διαρκείας ως απόρροια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος, να οργανώσουν την αυτοτελή τους πάλη ενάντια σε εκείνα τα ταξικά συμφέροντα που τους διαιρούν στη βάση της γλώσσας, της θρησκείας, της εθνικής καταγωγής και να χαράξουν κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό, που εάν δεν ανατραπεί θα συνεχίσει να τους αιματοκυλά και να τους εξοντώνει.

 Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

 Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης οι κάτοικοι, λόγω πολυήμερου αποκλεισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου