Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Άφησαν να πεθάνουν 27 μετανάστες -και παιδιά- στην έρημο χωρίς νερό στον καύσωνα


 ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Βαρβαρότητα! Στο θάνατο οδήγησαν 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Καταγγέλλεται πως τους άφησαν χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα στην έρημο της Βόρειας Αφρικής μέσα στον καύσωνα με αποτέλεσμα να πεθάνουν στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης. 

Νεκρούς 27 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν από την Τρίτη σε περιοχή της ερήμου στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τυνησιακές αρχές παράτησαν τους ανθρώπους αυτούς στα σύνορα εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό, ούτε τροφή, ούτε φάρμακα, τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο η λιβυκή Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά την ίδια πηγή, οι τυνησιακές αρχές οδηγούν ανθρώπους στην απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου στα σύνορα και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Κατά δημοσιεύματα σε λιβυκά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι παιδιά. Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι γνωστές ως τώρα.

Οι καταγγελίες πως οι τυνησιακές αρχές μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα με τη Λιβύη (ανατολικά) και με την Αλγερία (δυτικά) και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους προκαλούν ολοένα εντονότερη ανησυχία σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ. Εκτιμάται πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι διασώθηκαν τον Ιούλιο.

Στις αρχές του μήνα ο ΟΗΕ κάλεσε «να σταματήσουν οι απελάσεις» αυτές.

Η Τυνησία μοιάζει να έχει διαδεχθεί τη Λιβύη, να έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της προσπάθειας χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, να φθάσουν στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου