Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Συνέχιση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης

Στην εκκένωση της πόλης Κουπιάνσκ προχωρούν οι ουκρανικές δυνάμεις

Στην πόλη Κουπιάνσκ, 118 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαρκόβου, εντοπίζεται η νέα ρωσική επίθεση, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις «βελτίωσαν τις θέσεις τους» στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης “Δύση” βελτίωσαν, με επιθετικές ενέργειες, τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ουκρανικής πόλης Κουπιάνσκ συνέστησε σήμερα στους κατοίκους της να την εκκενώσουν. «Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης της ασφάλειας και της αύξησης του αριθμού των βομβαρδισμών (...), μπορείτε να απομακρυνθείτε προς ένα ασφαλέστερο μέρος», ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram η ουκρανική διοίκηση της πόλης αυτής που είχε πριν από τον πόλεμο περίπου 25.000 κατοίκους και την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τους Ρώσους τον περασμένο Σεπτέμβρη.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Ria Novosti»)


Την καταστροφή 13 drones προς Κριμαία και Μόσχα ανακοίνωσε η Ρωσία 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι κατέστρεψε 13 drones, τα 11 κοντά στην Κριμαία και άλλα δύο καθώς κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, έπειτα από σειρά παρόμοιων επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, αποδιδόμενη στην Ουκρανία.

«Δύο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας καταστράφηκαν», τόνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Ένα από τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Καλούγκα, νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, το δεύτερο στην περιοχή Οντιντσόφσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Κοντά στην πόλη της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, δυο drones χτυπήθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, άλλα εννιά εξουδετερώθηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα πριν φθάσουν στους στόχους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

 


Με μηνύματα σε βλήματα όλμων φασίστες της Ουκρανίας στηρίζουν τους φασίστες δολοφόνους που επιτέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ουκρανοί φασίστες χούλιγκαν της Ντιναμό Κιέβου στηρίζουν τους ομοϊδεάτες τους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που επιτέθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια δολοφονώντας τον 29χρονο Μιχάλη και έχουν συλληφθεί.

Φτάνουν στο σημείο να «αφιερώνουν» στους φασίστες δολοφόνους της «Bad Blue Boys» βλήματα όλμων που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο με την Ρωσία.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε σε λογαριασμό χούλιγκαν στην πλατφόρμα «X» (πρώην Τwitter) εμφανίζονται βλήματα όλμου που γράφουν τα μηνύματα «Free BBB» (λευτεριά στους «Bad Blue Boys») και «07.08.23 (σ.σ. η ημερομηνία της επίθεσης και της δολοφονίας του Μιχάλη) οι ΒΒΒ είναι οι βασιλιάδες της Ευρώπης».

Εξάλλου, η στήριξη των φασιστών της BBB στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία, είναι ξεκάθαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου