Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Διαβιβαστικό σημείωμα της Αστυνομίας καταδεικνύει την απόλυτη ανοχή στους φασίστες εγκληματίες


Βαφτίζουν «ραντεβού οπαδών» τη σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των φασιστών! Ετσι αντιμετωπίζει η αστυνομία την οργανωμένη επίθεση φασιστικών ομάδων Κροατών και Ελλήνων που σκόρπισαν τον θάνατο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός πασχίζουν να «κουκουλώσουν» την ουσία της επίθεσης, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες τους για ό,τι έγινε.

Αυτό προκύπτει από διαβιβαστικό σημείωμα της Αστυνομίας 17 σελίδων, που διέρρευσε και το οποίο είναι ένα μνημείο ψέματος και ντροπής, αφού όλοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Λέει χαρακτηριστικά: «Περί ώρα 23.00, τα άτομα (σ.σ. άτομα είναι οι ναζί δολοφόνοι) αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ "ΠΕΡΙΣΣΟΣ", ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου - Κιουταχείας και Λεύκης. Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις...»

Είναι πραγματικά χυδαίος ο τρόπος που περιγράφει η αστυνομία τα γεγονότα όταν μικρά παιδιά με τους γονείς τους, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, καταστηματάρχες, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σώσουν τη ζωή τους από τους φασίστες δολοφόνους.

Το διαβιβαστικό έρχεται βέβαια να επιβεβαιώσει το απόλυτο φιάσκο της με τους φασίστες της Κροατίας, που έφτασαν διασχίζοντας όλη τη χώρα και μαζί με τους Ελληνες συνεργάτες τους πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα από την περιγραφή της δήθεν παρακολούθησης των φασιστών καταδεικνύεται η συνειδητή εγκληματική αδιαφορία κυβέρνησης και αστυνομίας.

Η ομολογία ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα ενώ γνώριζαν τα πάντα προκύπτει και από την εξής αναφορά: «Πρωινές ώρες της 7/8/2023, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι περίπου 25-30 οχήματα με υπηκόους Κροατίας, πιθανόν οπαδοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυροβουνίου, εισήλθαν στην Αλβανία ενώ μεσημβρινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς, εισήλθαν στην χώρα. Αμεσα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν προσπάθειες τηλεφωνικώς, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στη χώρα μας και εν συνεχεία ανωτέρω πληροφορίες, αρμοδίως, διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες».

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα ακόμα ψέμα προκειμένου να παρουσιάσουν το σενάριο του «ραντεβού θανάτου». Και αναφέρουν: «Επιπροσθέτως, υπήρξε πληροφόρηση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό, με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων, υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Γιατί είναι γεγονός ότι η Δευτέρα ήταν πράγματι μέρα που είχε προσδιοριστεί ως μέρα διανομής των εισιτηρίων διαρκείας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και για όσους δεν είχαν προλάβει να τα προμηθευτούν μέσω κούριερ. Κάτι που προκύπτει από ανακοίνωση της ΠΑΕ που είχε εκδοθεί πολλές μέρες πριν. Αρα, η λέξη «πρόφαση» που χρησιμοποιεί η αστυνομία δεν ισχύει, αλλά απλά προσπαθούν να στηρίξουν το αφήγημα του «ραντεβού θανάτου».

Η περιγραφή συνεχίζεται αναφέροντας ότι «στις 22.00 ώρα (σ.σ. της Δευτέρας), από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν, όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Dinamo Zagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού.

Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπαρθήκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα εισήλθαν στην Αττική Οδό, αναμεμειγμένα πλέον με τα λοιπά οχήματα που κινούνταν σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους. Παρ' όλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας». Δηλαδή, εδώ ισχυρίζεται ότι αφού μπήκαν τα οχήματα στην κίνηση δεν μπόρεσε η αστυνομία να συνεχίσει την παρακολούθηση.

Αργότερα βέβαια παρουσιάζεται πως οι Κροάτες φασίστες μπήκαν με τους συνεργάτες τους στο μετρό, από την «Ειρήνη», όπου εντοπίστηκαν πολλά από τα οχήματά τους. Ομως αυτοί έφτασαν στις 11 το βράδυ ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ, και ομολογείται ότι δεν πάρθηκε κανένα απολύτως προληπτικό μέτρο για να τους σταματήσουν πριν ξεκινήσουν την εγκληματική επιδρομή τους.

Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή όταν ξεκίνησε η επίθεση: «Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο, κατάφεραν να διασπάσουν τα άτομα και να τα τρέψουν σε φυγή, ενώ με κινήσεις τακτικής, κατάφεραν να απομονώσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν τους υπ' αρίθμ. -85-, -86, -87- κατηγορούμενους».

Αναφέρεται ακόμα ότι μετά το φονικό έγιναν συλλήψεις και συνελήφθη και γνωστός οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού.


 Προκαλεί η κυβέρνηση που προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις ευθύνες της

Οργή συνεχίζει να προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να «κουκουλώσει» τις τεράστιες ευθύνες της για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση ομάδων νεοναζί, φασιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και η προσπάθειά της να αποδοθεί η όλη υπόθεση σε «οπαδική βία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, σε ένα ρεσιτάλ θράσους έκανε λόγο για «τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η Ελληνική Αστυνομία». Προφανώς, οι επιδόσεις και η αποτελεσματικότητα στην οποία αναφέρεται, αφορούν στο γεγονός ότι η αστυνομία είναι παρούσα για να απαγορεύει συγκεντρώσεις και να καταστέλλει κινητοποιήσεις ή να στέλνει κλούβες των ΜΑΤ σε πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών. Επιπλέον, μίλησε για απόδοση ευθυνών με τις απομακρύνσεις των επτά αξιωματικών της αστυνομίας, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον και σε έρευνα που πρόκειται να διενεργηθεί και σε πόρισμα, ανάλογο με αυτό του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών. Οσον αφορά την παραίτησή του έσπευσε να αποποιηθεί τις ευθύνες του, λέγοντας ουσιαστικά ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό.

Την ίδια στιγμή, στα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα ακόμα, όπως το πώς είναι δυνατόν να γνώριζαν επί μέρες οι κρατικοί μηχανισμοί της Ελλάδας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου «με το νι και με το σίγμα» τι πρόκειται να γίνει, αλλά όλοι τους να μην έκαναν απολύτως τίποτα για να το σταματήσουν, έρχονται να προστεθούν και νέα... Και αυτό προκαλεί αντιδράσεις, όπως αποτυπώνονται από απλούς ανθρώπους ως ερωτήματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι δηλαδή «μήπως δεν ήθελαν να τους σταματήσουν;»...

Χτες δημοσιοποιήθηκε σοκαριστική συνομιλία ανάμεσα σε αστυνομικούς που είχαν εντοπίσει τους Κροάτες ναζί στη Νέα Φιλαδέλφεια με το Κέντρο Επιχειρήσεων, λίγο πριν ξεκινήσει η δολοφονική επίθεση που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τα κεντρικά υπήρχε εντολή στους αστυνομικούς να... «παρακολουθούν διακριτικά» τους δολοφόνους που είχαν αρχίσει ήδη τις επιθέσεις τους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, αστυνομικός που βρίσκεται κοντά στον χώρο της επίθεσης λέει προς το κέντρο:

«Βλέπουμε να έχουν ανάψει φωτοβολίδες και ακούμε κρότους μάλλον από βόμβες μολότοφ, κέντρο περιμένουμε ενημέρωση...».

Και από το Κέντρο Επιχειρήσεων απαντούν: «Μην κάνετε τίποτα, παρακολουθείτε διακριτικά τις κινήσεις τους».

Μάλιστα και σε δεύτερη ενημέρωση, όταν πλέον είχε ξεκινήσει η φονική επίθεση κατά των ανθρώπων που ήταν στον χώρο, δόθηκε η εντολή να περιμένουν «ώστε να φτάσουν ενισχύσεις». Ετσι, είναι φανερό ότι την ώρα που ο κόσμος εκλιπαρούσε για βοήθεια στη Νέα Φιλαδέλφεια και έπαιρνε απελπισμένος τηλέφωνα στην αστυνομία, στο Κέντρο Επιχειρήσεων γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια για τις κινήσεις των ατόμων, αλλά η εντολή ήταν «μην κάνετε τίποτα»..

7 σχόλια:

  1. Ν. Σοφιανός: Μεγαλώνουν οι ευθύνες της κυβέρνησης όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει
    https://youtu.be/JH5jO6hcWKE
    902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή μας τάχουν πρήξει για "ανοχή", και ξανά "ανοχή", και δόστου "ανοχή": Αυτό, που περιγράφεται παντού τεκμηριώνει συνενοχή του αστικού κράτους και των οργάνων του! Ποιός υποθάλπει εδώ και δεκάδες χρόνια όλο αυτό το σκυλολόϊ του "οπαδισμού" με τα τόσο ευδιάκριτα φασιστικά χαρακτηριστικά, που δεν είναι μόνο οι σβάστικες, και που μπορεί κάλλιστα και να λείπουν, αλλά κυρίως η νοοτροπία.
    Πιανόμαστε από την "κορυφαία" εκδήλωση, μια δολοφονία, για να κρύψουμε το δάσος του οπαδισμού, που συνεχώς παράγει τα "λουλούδια" του. Και αναπαράγουμε και ηλιθιότητες του τύπου, "αυτοί (οι Κροάτες) είναι φασίστες ενώ τα "παιδιά"(;!) της ΑΕΚ (δηλ. του Μελισσανίδη...) είναι ...."δημοκράτες/αντιφασίστες", κι άλλα τέτοια ...."πασόκικα"!
    Ολοι τους φασίστες είναι γιατί όλοι τους αναπαράγουν τον φασισμό ανεξάρτητα από μασκαρέματα. Πρώτη φορά βλέπουμε να πέφτουν νεκροί από τέτοιες συγκρούσεις; Ξεχνάμε ότι οι "στρατοί" δίνουν ...ραντεβού(!) για να αλληλομαχαιρωθούν;! Κι ότι όλο αυτό ενθαρρύνεται και υποθάλπεται, για να μην πω ότι κατευθύνεται και άμεσα άνωθεν, από του "προέδρους", που τυχαίνει να είναι και ιδιοκτήτες του κράτους τους;! Ξεχνάμε την απορία του Τσώρτσιλ το '44, όταν είδε την αθηναϊκή νεολαία να επανδρώνει μαζικά το κίνημα: "Δεν υπάρχουν ομάδες εδώ, να απασχολείται η νεολαία;!"
    Ελεος πια, με αυτή τη μαλακία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνισμών

      ΟΠΑΔΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

      https://gkagkarin.blogspot.com/2023/08/blog-post_820.html

      Διαγραφή
  3. Η αστική τάξη γυμνάζει τα τάγματα εφόδου της κι εμείς ....τραγουδάμε, οπαδικά/"αντιφασιστικά" τραγουδάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.902.gr/eidisi/politiki/337591/vlepoyme-oti-kratos-haideyei-ton-fasismo-epeidi-ton-hreiazetai-audio

      Διαγραφή
  4. Φανταζομαι πως τωρα ειναι η σωστη στιγμη να ζητησει ο ΣΥΡΙΖΑ εναν υπουργο κοινης αποδοχης!
    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ν. Σοφιανός: Μεγαλώνουν οι ευθύνες της κυβέρνησης όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/337584/n-sofianos-megalonoyn-oi-eythynes-tis-kyvernisis-oso-prospathei-na-tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου