Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

«Αλλα λόγια» για να συγκαλύψουν τη σύμπλευσή τους ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


Ν. Καραθανασόπουλος: «Αρχές "ανεξάρτητες" από τις ανάγκες του λαού, πολύ βαθιά υποταγμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου»

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση που έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα σχετικά με τις αλλαγές στην ΑΔΑΕ, αλλά και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με την οποία πετυχαίνουν βέβαια πολλά «τρυγόνια». Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εξωραΐσουν τον ρόλο των δήθεν ανεξάρτητων αρχών, που είναι να «βγάζουν λάδι» το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά την ΑΔΑΕ και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σκόπιμα όλοι μαζί δεν βγάζουν άχνα για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας του ΚΚΕ στον Περισσό, δηλαδή την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος.

Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΠΑΣΟΚ συνέχισαν να κατηγορούν την κυβέρνηση για πραξικόπημα στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, από κοινού με την Ελ. Λύση, καθώς μαζί εξέλεξαν τα μέλη της ΑΔΑΕ, με τη συνεδρίαση να γίνεται αιφνιδιαστικά την περασμένη Πέμπτη και αυτό όταν την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΑΔΑΕ προκειμένου να εξεταστούν οι ευθύνες της ΕΥΠ στην υπόθεση των υποκλοπών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης επανέλαβε ότι η θητεία των μελών είχε λήξει εδώ και έναν χρόνο, ενώ σχολίασε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ πως για την εκλογή των μελών των «ανεξάρτητων» αρχών πάντα γίνονται «συνεργασίες» και υπενθύμισε πόσο καλά έχουν συνεργαστεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι στην ουσία όλη αυτή η αντιπαράθεση είναι «άλλα λόγια, για να συγκαλύψουμε τη σύμπλευσή μας».

Επισήμανε ότι καβγαδίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «όταν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση αποφάσισαν από κοινού να μειώσουν τα 4/5 με τα οποία μπορούν να εκλεγούν τα μέλη των λεγόμενων ανεξάρτητων αρχών σε 3/5, ενώ είναι γνωστό ότι είτε με 3/5 είτε με 4/5 όλο αυτό το αποτέλεσμα προέρχεται από διάφορα παζάρια που γίνονται ανάμεσα στα κόμματα, για να επιλεγούν τα μέλη των επιτροπών που θα υλοποιήσουν το έργο για το οποίο είναι ταγμένες».

Τόνισε ότι οι «αρχές» αυτές «είναι ανεξάρτητες από τις ανάγκες του λαού, αλλά πολύ βαθιά υποταγμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που εξυπηρετεί, στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και τα συμφέροντα και βεβαίως γίνονται αυτές για να είναι μακριά ο όποιος έλεγχος και η λογοδοσία, για να αποτελούν τον σάκο του μποξ, ούτως ώστε να μπορεί να απαλλάσσεται η εκάστοτε κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες τις οποίες έχει εξαιτίας των αποτελεσμάτων των πολιτικών της».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, «επιδιώκεται να καλλιεργήσουν και αυταπάτες ότι ένας κρατικός μηχανισμός όπως είναι οι ανεξάρτητες αρχές μπορούν, για παράδειγμα, να ρίξουν φως στα σκοτάδια, λέει, των υποκλοπών. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! `Η ότι μπορούν αυτές οι ανεξάρτητες αρχές να καθαρίσουν τον βούρκο, τη σαπίλα του αστικού κράτους και του συστήματος, λες και αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί που είναι οι λεγόμενες ανεξάρτητες αρχές μπορούν να αυτονομηθούν από το αστικό κράτος. Αν είναι ποτέ δυνατόν!».

«Αντίθετα - συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος - τις προορίζουν απλά και μόνο να εξωραΐζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του κράτους. Και όλα αυτά βεβαίως, αυτή η ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση γίνεται για να μην εστιαστεί η συζήτηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, η νεολαία, η λαϊκή οικογένεια συνολικότερα».

 

2 σχόλια:

  1. Θρασύδειλο χτύπημα στον Β. Τομπουλίδη από φασιστοειδή
    Ομάδα 30 τραμπούκων του επιτέθηκαν αμέσως μετά το debate, όπου συμμετείχε με τους άλλους υποψήφιους
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12273159

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χθεσινός (4/10/2023) απαράδεκτος προπηλακισμός του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Βασίλη Τομπουλίδη, από θρασύδειλη ομάδα φασιστοειδών, 30 ατόμων, οπαδών εθνικιστικού μορφώματος- δημοτικού συνδυασμού θα πέσει στο κενό!

      Δεν είναι τυχαίος. Ήρθε ως συνέχεια του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Άνω Τούμπα. Αποδεικνύει ότι τα φασιστικά, εθνικιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση ούτε στα δημοτικά, ούτε στα περιφερειακά συμβούλια, ούτε πουθενά!

      Δεν είναι η πρώτη φορά που τους επιστρατεύουν, βλέποντας την αυξημένη επιρροή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τη μεγάλη δυναμική της ''Λαϊκής Συσπείρωση''». Ο λαός της περιοχής μας, ο λαός της Θεσσαλονίκης τους έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα και θα τους ξαναστείλει στις τρύπες τους.

      Έχουν μεγάλη ευθύνη οι παρατάξεις των υπολοίπων κομμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο που ανέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για χρόνια δημιουργώντας κλίμα ανοχής σε τέτοιου είδους μορφώματα . Είναι επίσης κατάπτυστο ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων των υπολοίπων κομμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντες στο περιστατικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κατήγγειλαν τον απαράδεκτο προπηλακισμό.

      Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του. Μπλόκο στους φασίστες και με την ψήφο μας την Κυριακή 8 Οκτώβρη με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρίφαλο, με το γαρίφαλο της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''. Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι του θα μπουν μπροστά για να απομονωθούν παντού σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολεία.

      Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου